Winemakers Dinner med Jacob Stokkebye - tirsdag 6. februar

 

Dansk vinmaker i Norge for første gang!

Vi kan med glede invitere til en unik Winemakers Dinners med danske Jacob Stokkebye. Dette er første gang vi inviterer en dansk vinmaker til Norge, og vi gleder oss stort! Dette er dansk musserende vin som serveres på stjernerestauranter og hylles blant vinkelnere over hele verden, og er du en som er glad i bobler er det bare å notere ned navnet Stokkebye med en gang. Vinmaker Jacob Stokkebye kommer på besøk og forteller om hvordan det er å lage vin i Danmark og etterhvert høste lovord fra et prosjekt som startet bokstavelig talt med to tomme hender.

Danmark ble klassifisert som et vindyrkende land så sent som i 2000. Det er plantet rundt 100 hektar med vinranker, noe som i internasjonal målestokk er det én mellomstor produsent dyrker. Druene er sjeldne, klimaet vanskelig og det tok tid å beherske vinprodukjsonen.

Dato: Tirsdag 6. februar
Ankomst:
19.30
Pris:
1595,-
Se kveldens meny
her.

Merk: vår a la carte meny er ikke tilgjengelig denne kvelden.

Ditt kredittkort blir notert som garanti for bookingen, men du betaler direkte i restauranten etter besøket. Eventuell avbestilling må skje 3 dager før ankomst. For sen avbestilling debiteres med 1000 kr per person. Dersom dere kansellerer samme dag eller uteblir fra dette arrangementet uten å gi beskjed, debiteres 1595 kr per person.

Om Jacob Stokkebye

På den idylliske, danske øya Fyn, i den lille landsbyen Bovense, vakkert omgitt av bølgende grønne marker, finner du Stokkebye vingård og familiebolig. Et uvanlig syn i et land så langt nord og ganske uvanlig på den danske landsbygda. Og det er akkurat det du kan forvente å finne her; en unik og utsøkt god mat- og vinopplevelse. Gården drives av Jacob og Helle og deres tre barn Liva, Victor og Stella. Jacob er en av få i Danmark med genuin butlerutdanninelse og har jobbet på flere Michelin-restauranter i Frankrike, og senere som privatkokk ved kongefamiliens vinslott i Cahors. Helle tar med seg 20 års internasjonal erfaring fra å jobbe med bærekraftige forretningsmodeller til bordet og vinproduksjonen, hvor hun sikrer at vinen er laget for å matche de høyeste bærekraftige og økologiske prinsippene. Det er denne kunnskapen og kjærligheten til mat og vin Jacob og Helle har hentet fra den store verden, tilbake til familiens hjem i Danmark.

Hos Stokkebye lages hver vin med lidenskap og kjærlighet og i henhold til moderne, økologiske prinsipper. Dette betyr håndlagde viner. Det meste av det som skjer i åkeren i dag, gjøres på samme måte som det har blitt gjort i århundrer, som for eksempel høsting for hånd. Og familien liker personlig å følge nøye med på vinstokkene sine for å sikre at de trives. Stokkebye-vingården er rik på kritt og mineraler og produserer hvitviner med et mineralsk og stramt uttrykk og et hint av hylleblomstnoter. Alle viner er produsert etter bærekraftige, økologiske prinsipper og er oppkalt etter deres barn; Liva, Victor Georg og Stella Mary.

 
Det er deilig å være dansk i Norge
— Ukjent

 
Elvira Messel